Acupunctuur

Tijdens vrijwilligerswerk in 1976 in een UNICEF-ziekenhuis in Kathmandu (Nepal), kwam ik in contact met lokale natuurgeneeswijzen, met name acupunctuur en kruidengeneeskunde. Terug in Nederland ben ik in 1978 begonnen aan een vierjarige studie acupunctuur aan de Anglo Dutch College of Acupuncture – al 35 jaar ervaring dus. In deze 35 jaar heb ik allerlei cursussen gevolgd om me verder te bekwamen in het vak, bijvoorbeeld in irisdiagnose en ooracupunctuur (zie ‘Links’).
Acupunctuur is een traditionele geneeswijze en is inzetbaar bij alle aandoeningen. Bekend in Nederland zijn vooral behandelingen tegen hooikoorts, migraine en hoofdpijn en reumatische klachten en hulp bij stoppen met roken. In de praktijk kunt u terecht voor acupunctuurbehandelingen als zelfstandige geneeswijze, maar ook als complementaire behandeling (als aanvulling op andere vormen van therapie).
Rens is lid van het NVA (Nederlandse Vereniging Acupunctuur). Daarom vergoeden alle ziekenfondsverzekeringen de behandelingen (geheel of gedeeltelijk). Kijk voor de voorwaarden bij uw aanvullende verzekering.